Loading...
https://company.kaliopa.si/kaliopa/modules/mod_image_show_gk4/cache/intro_satelitski.r1gk-is-174.jpg https://company.kaliopa.si/kaliopa/modules/mod_image_show_gk4/cache/intro_satelitski.r2gk-is-174.jpg
Text
 • 1
 • 2
PRODAJA IN OBDELAVA SATELITSKIH POSNETKOV

V podjetju lahko naročite satelitske posnetke podjetij:

 • Digital Globe (DG), European Space Imaging (EUSI)

  Postopki daljinskega zaznavanja postajajo danes čedalje primernejši način za zajem oziroma pridobivanje velikih količine kvalitetnih in zanesljivih prostorskih podatkov. Tega dejstva se zavedamo tudi v podjetju Kaliopa, zato v letu 2010 s podjetjem European Space Imaging podpisali pogodbo o sodelovanju in tako postali distributer visoko ločljivih satelitskih posnetkov podjetja Digital Globe za območje Slovenije in Makedonije.

  Podjetje European Space Imaging (EUSI) je vodilni dobavitelj satelitskih podob za območje Evrope in severne Afrike. Podjetje je nastalo v letu 2002 s sedežem v München-u in je edini dobavitelj satelitskih posnetkov, ki razpolaga z lastno zemeljsko postajo za direkten nadzor satelitov in podatkovni prenos. Podjetje EUSI je tudi eden od partnerjev tako imenovane zveze WorldView Global Alliance, ketere člana sta tudi Digital Globe in Space Imaging Middle East. Do danes smo uspešno dobavili preko 1000 km2 visoko ločljivih več spektralnih satelitskih podob za območje Slovenije in Makedonije. Kot poslovni partner v postopku dobave se trudimo kar najbolje ugoditi zahtevam naročnikov, jim svetovati ter jim dobaviti kvalitetne satelitske podobe. Zaradi znanja s področja daljinskega zaznavanja lahko strankam ponudimo tudi dodatne storitve s tega področja, kot so npr. izdelava ortorektificiranih podob in DOF-ov, izdelavo različnih tematskih kart (karte pokrovnosti, karte sprememb, itd…), analize stanja vegetacije, določitev rabe tal, analiza vodnih virov, itd…

 

 • Rapid EYE

  V podjetju Kaliopa d.o.o. smo v letu 2012 pridobili zaupanje nemškega podjetja RapidEye in tako postali prodajalec satelitskih posnetkov RapidEye za območje Slovenije in Republike Makedonije.

  RapidEye satelitski sistem vključuje pet satelitov za opazovanje zemlje, ki so bili izstreljeni v avgustu 2008. Sateliti lahko posnamejo več kot 4 milijone km2 površine Zemlje dnevno (kar pomeni skoraj milijarda km2 leto). Posebnost satelitskega sistema RapidEye je zmožnost posneti katerokoli območje na Zemlji vsakodnevno z majhnim vidnim kotom.

  RapidEye zagotavlja dva tipa produktov in sicer:

  • 1B RapidEye (surovi satelitski posnetek): popravljen za radiometrične popravke in popravke senzorja. Takšen produkt za večino primerov še ni pripravljen za uporabo. Pred uporabo je potrebno izvesti še geometrične popravke, ki jih mora naročnik narediti sam.
  • 3A RapidEye (orto posnetek): Posnetek je popravljen za radiometrične popravke, popravke senzorja in z uporabo parametrov in modelov višin tudi za geometrične popravke.

AutodeskintergraphIMAGINGGeolinkmicrosoft


2002-2012 Kaliopa d.o.o.